Wegen van ondergrondse containers, de input voor Routeoptimalisering

Gepubliceerd op 02-02-2015 om 11:45

Minder voertuigbewegingen betekend minder diesel, minder voertuigen, minder personele uren en bovendien een besparing op het milieu. Optimaliseren dus.

Juiste Input!

Om te weten of een container vol is, heb je juiste informatie (input)nodig. De input kan komen van de container;  via dieptemeting of kleppentelling, óf de input komt vanaf het inzamelvoertuig;  via een geijkt (draadloos) kraan-weegsysteem of een totaal-weegsysteem. Door de gewichten geschiedenis te monitoren krijgt men de juiste voorspelling wanneer de container vol is. Aangezien het weegsysteem betrouwbaarder is en meer info geeft dan de vullingsgraadmeter, word in de meeste gevallen voor het weegsysteem op het voertuig gekozen. Op grillige containers, bijvoorbeeld op markten en evenementen, word een combinatie van wegen en dieptemeting óf kleppentelling geadviseerd.


Kosten van input voor optimalisatie!

Als men de kosten van het verkrijgen van de noodzakelijke input bekijkt komt men tot de conclusie dat een kraanweegsysteem het meest gunstigste is. Bovendien kan men het "geijkte” gewicht gebruiken voor rapportages of om bij grensoverschrijdend inzamelen een factuur op basis van gewicht naar de verschillende gemeenten te overleggen.


Route optimalisatie software

Met enkel de juiste input heeft men nog geen optimalisatie!

Er is slimme software nodig voor het maken van de meest ideale route welke kijkt naar meerdere variabelen. Naarmate de complexiteit en het aantal containers stijgt word route optimalisatie software belangrijker. De planner word overtroffen door de software!


Hardware in het voertuig

De optimale route zal van kantoor naar het voertuig worden gebracht. Dit kan d.m.v. een boordcomputer in het voertuig te instaleren of door de routes naar de reeds aanwezige weegcomputer te brengen. De BC of weegcomputer stuurt de navigatie aan welke de chauffeur naar de volgende locatie brengt. Na elke lediging brengt de BC of weegcomputer de data weer terug naar de back office. Het kringetje is rond, een dynamische proces is geboren.


Meer weten?

Bel 073 - 6 927 927 of mail naar sales@welvaarts.com.

  • Welvaarts Weegsystemen
  • De Tweeling 4
  • 5215 MC ‘s-Hertogenbosch
  • 073 692 79 27