Make a wish!

Gepubliceerd op 19-12-2018 om 12:31

Giften 40 jaar Welvaarts maken mede de wens van Roef mogelijk.


De dag begint als alle andere...


Roef begint de dag gewoon op school en ook zijn zus Kiek, zijn papa Juriaan en mama Jiske worden door juf Ilse verwelkomd in de kring. Het lijkt wel of Roef jarig is! Hij krijgt vandaag alle aandacht en mag zelfs trakteren, want het is zijn wensdag! Al zijn klasgenootjes gaan mee naar buiten om de limousine met Roefs naam erop te bewonderen en Roef uit te zwaaien. En dan gaat Roefs verrassingsdag van start. De eerste stop is bij Olala Chocolade in Haarlem, waar Roefs grote liefdes chocolade en bouwen gecombineerd worden. Het hele gezin leeft zich uit met melk en witte chocolade en creëert de mooiste huizen. Er wordt ook lekker veel gesnoept, de verse chocolade is niet te weerstaan. Mmmmm, heerlijk! Jiske is helemaal blij "Dit heb ik altijd al willen doen!" en Roef geeft de tip om te bouwen in kruisverband en veel verdiepingen te maken. Het eindresultaat mag er zijn en levert alleen maar blije en trotse gezichten op. Bepakt met een straatje chocoladehuizen brengt de limo hen naar de volgende locatie.


Op een afgelegen terrein waar vroeger een steenfabriek was, worden ze verwelkomd op de set van Checkpoint. Roef kijkt zijn ogen uit als hij bij de opnames van een proef met water en explosieven aanwezig mag zijn. De knal maakt indruk op hem, maar als Rachel en de leden van de testteams hem benaderen is dat zo imposant voor hem, dat hij even niet weet waar hij het zoeken moet en wegkruipt in papa. Maar tijdens de lunch is Roefs verlegenheid voorbij en kletst hij honderduit over van alles en nog wat met zijn tafeldame Rachel. Na de lunch doen Roef en Kiek zelf proeven met een ballenkanon en worden ze aangemoedigd door de testteams. Ze voelen zich als een vis in het water op de set. Na het bijwonen van een andere opname, wordt er afscheid genomen van de hele Checkpoint-crew. Als afscheidscadeau krijgt Roef een grote doos vol Checkpoint-gadgets inclusief een handgeschreven boodschap van Rachel in een Checkpoint-boek. Met de toezegging dat hij een show van Checkpoint mag bijwonen neemt hij afscheid van zijn grote helden. De doos vol cadeaus wijkt de rest van de dag niet van zijn zijde.


In Woerden arriveert Roef precies op het juiste moment. Er is zojuist een melding binnengekomen en er moet worden uitgerukt om een boef te vangen. Roef springt in zijn politiepak en met het signalement van de boef in de politiewagen en met loeiende sirenes rijden hij en zijn collega Timo naar de plek waar de boef gesignaleerd is. Roef herkent hem gelijk, roept: "STOP, jij bent af!" en slaat hem in de boeien. Op het politieburo wordt de boef in de cel gegooid. Gelukkig heeft de boef spijt, zegt "Sorry" en wordt vrijgelaten. "Nooit meer doen!". Alle collega's zijn trots op Roef en zwaaien hem uit. De laatste stop is bij Woodstone in Haarlem. Als verrassing zijn ook oom, tante, neefje en nichtje aangeschoven voor het diner. Roef maakt zelf als een echte pizzabakker zijn lievelingspizza. Hij heeft nog nooit zo'n lekkere pizza gegeten! Als klap op de vuurpijl mogen de alle kinderen ook nog hun eigen toetje maken met allerlei lekkers. Wat een dag! En dan is het tijd om naar huis te gaan. Wat zal Roef heerlijk dromen...